Logodesign

Logodesign.

Boost je succes!

Onderschat de kracht van een logo niet. 
Je wilt dat de potentiële klant je herkent en de logo zullen onthouden.

Een logo is vaak het eerste wat ze zien wanneer ze op zoek zijn naar een bedrijf/ praktijk die hun hulpvraag kan oplossen. jij kunt dit probleem oplossen, maar dan moeten ze wel eerst aan je denken.
Hieronder omschrijf ik 4 reden waarom een logo jou onderneming een boost kan geven! 

1. Zichtbaarheid van je logo

Een logo ontwikkelen doe je om verschillende redenen. De eerste rede is zichtbaar willen zijn voor je potentiële klanten. Een logo laat zien dat je er bent en dat jij het probleem kunt oplossen van je potentiële klanten.

2. Identiteit van je bedrijf

Een goed logo zal laten zien wat je identiteit is. Wie ben je als bedrijf en wat wil je uitstralen. Het laat je kernwaarden naar voren komen, wat er voor zorgt dat je doelgroep zich verbonden gaat voelen met je bedrijf. Dit kun je met kleur, beeld etc. bereiken. Je moet weten waar je voor staat en wat je wilt bereiken met je bedrijf.

3. Ideale klant voor je bedrijf

Je ideale klant is belangrijk bij de ontwikkeling van een bedrijfslogo. Je wilt juist dat zij zich aangetrokken voelen tot je bedrijf. Ze moeten bij jou komen met het probleem wat ze graag opgelost zien. Het is dus belangrijk om je ideale klant in beeld te hebben voordat je een bedrijfslogo in gebruik neemt. Je bedrijfslogo stem je namelijk af op je ideale klant, zodat je hen ook daadwerkelijk zult bereiken.

4. Herkenbaarheid van je bedrijfslogo

Wanneer je een goed bedrijfslogo hebt, is het belangrijk deze als herkenning terug te laten komen. Een bedrijfslogo en de huisstijl is daarvoor uitstekend te gebruiken. Herkenbaarheid is belangrijk om in beeld te blijven bij je (potentiële klant). Een (potentiële) klant heeft namelijk 5-8 momenten nodig om tot aankoop over te gaan. Je wilt immers wel dat de klanten bij je bedrijf hun aankoop doen, toch? Je gebruikt je bedrijfslogo op allerlei reclamemiddelen om in beeld te komen en te blijven.